miercuri, 15 decembrie 2010

Salam de biscuiti


Iti trebuie:

  • 300 g biscuiti populari
  • 200 g rahat diferit colorat
  • 150 g margarina
  • 150 g miez de nuca
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • cate 1/2 fiola esenta de vanilie si de rom
  • 2 linguri miere.
Pregatesti asa:
  1. Prajesti miezul de nuca pentru 10 minute in cuptor.
  2. Cand s-a racit, il tai marunt, cu un cutit.
  3. Tai rahatul in cubulete si il topesti intr-o cratita cu peretii grosi, impreuna cu 4 linguri apa, amestecand continuu.
  4. Adaugi cacaoa, mierea si nucile si lasi sa fiarba pana obtii o pasta moale.
  5. Iei vasul de pe foc si pui nucile, zeama de lamaie si esentele.
  6. In crema calduta, incorporezi treptat margarina si biscuitii rupti in bucati.
  7. Asezi compozitia pe o folie de plastic si o modelezi in forma de salam, ajutandu-te de folie.
  8. Pastrezi salamul in frigider pana a doua zi, cand se intareste si il poti taia in felii groase de 1-1 1/2 cm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu