miercuri, 15 decembrie 2010

Ardei umpluti cu soia si ciuperci


Iti trebuie:

  • 4 bucati de ardei gras
  • 120 g soia texturata (cubulete)
  • 100 g ciuperci (din conserva)
  • 80 g orez
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 40 ml ulei
  • o vanata mica
  • 2-3 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o legatura de marar
  • 2 linguri de bulion.
Pregatesti asa: 
  1. Soia se fierbe, apoi se scoate din apa si se scurge.
  2. Legumele se curata, se spala, apoi morcovul si vanata se dau prin razatoare, iar rosiile se decojesc si se taie cubulete.
  3. Ardeilor li se inlatura capacelul (partea superioara), curatandu-se de cotoarele cu samburi si de lamelele din interior.
  4. Se inteapa in partea inferioara pentru a lasa sa circule zeama la fierbere prin ei.
  5. Soia se da prin masina de tocat, impreuna cu ceapa taiata in patru si cu ciupercile curatate in prealabil.
  6. Pasta astfel obtinuta se caleste in ulei incins, apoi se adauga morcovul si vanata.
  7. Se mai lasa pe foc 15 minute.
  8. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
  9. Apoi se adauga rosiile si se mai lasa 10 minute pe foc.
  10. Orezul spalat si bine scurs se inabusa 5 minute in legumele calite, apoi se stinge totul cu apa (de doua ori cantitatea orezului).
  11. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru si se incorporeaza mararul tocat.
  12. Se lasa la foc mic pana se umfla orezul, apoi se da deoparte, undeva la rece.
  13. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, acoperindu-se cu cate o felie de rosie.
  14. Se pun apoi intr-un vas suficient de inalt, pe verticala, cat mai apropiati, pentru a nu se rasturna la fierbere.
  15. Deasupra se toarna apa in care s-a diluat bulionul, depasind cu circa un deget nivelul ardeilor.
  16. Acestia se fierb 40 de minute la foc mic.
  17. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu