miercuri, 15 decembrie 2010

Sarmale de post cu legume


Iti trebuie:

  • 250 g (o cana) de orez
  • 2 cepe (150 g)
  • 2 morcovi potriviti
  • o telina de marime mijlocie
  • o legatura de marar verde
  • o legatura de patrunjel verde
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de varza acra
  • 2-3 linguri de pasta de tomate
  • un pahar de ulei (150 ml).
Pregatesti asa:
  1. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt, morcovul si telina date prin razatoare si ardeiul taiat cubulete se calesc in 100 ml ulei pana se inmoaie.
  2. Se adauga o lingura de bulion si se mai calesc putin.
  3. Apoi se lasa la racit si se amesteca cu orezul care in prealabil a fost spalat si scurs.
  4. Se mai adauga condimentele si verdeata taiata marunt.
  5. Din compozitia respectiva se ia si se pune pe foile de varza taiate dreptunghiular, impaturindu-se.
  6. Sarmalele astfel formate se asaza intr-un vas, se adauga restul de ulei si bulionul ramas dizolvat in apa.
  7. Se completeaza cu apa pana la nivelul la care sunt sarmalele si se fierb la foc mic.
  8. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu