miercuri, 15 decembrie 2010

Mancare cu smochine


Iti trebuie:

  • 15 smochine
  • 1 ceapa
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 lamaie.
Pregatesti asa:
  1. Intepi smochinele cu un ac gros si le pui intr-un castron.
  2. Le acoperi cu apa calduta si le lasi sa se rehidrateze timp de 1 ora.
  3. Caramelizezi putin zaharul si il stingi cu 1 pahar de apa.
  4. Cureti ceapa, o toci si o calesti putin in uleiul incins.
  5. Torni treptat siropul de zahar ars si bulionul dizolvat in vin.
  6. Adaugi smochinele scurse si continui fierberea pentru 20 de minute, la foc mic.
  7. Cand sosul a mai scazut, sarezi mancarea, stingi focul, torni zeama de lamaie si omogenizezi usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu