miercuri, 15 decembrie 2010

Chiftele cu orez


Iti trebuie:

  • 6 cartofi
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar de orez
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceapa
  • 200 g pesmet
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Fierbi cartofii in coaja si dupa ce s-au rarit ii dai pe razatoarea mare.
  2. Pui orezul spalat bine la fiert, dupa care il scurgi.
  3. Amesteci cartofii cu orezul, adaugi usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, sare, piper, o lingura de faina si amesteci bine.
  4. Daca ti se pare compozitia prea moale, mai adaugi faina.
  5. Iei cu lingura din compozitie, formezi chiftele, apoi le dai pe fiecare prin pesmet si le prajesti in ulei incins.
  6. Le scoti pe un prosop absorbant si le servesti cu marar, alaturi de legume fierte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu