miercuri, 15 decembrie 2010

Mancarica de ciuperci uscate


Iti trebuie:

  • 150 g ciuperci deshidratate (hribi, galbi-ori, ghebe)
  • 100 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 2 linguri bulion
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • marar.
Pregatesti asa:
  1. Cu 24 de ore inainte de preparare, pui ciupercile in apa, la frigider, sa se rehidrateze.
  2. In acest interval, schimbi apa de 2-3 ori.
  3. A doua zi, fierbi ciupercile timp de 30 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda de baza vasului.
  4. Cureti ceapa si usturoiul.
  5. Le tai marunt si calesti in ulei ceapa si doi catei de usturoi, amestecand pana cand ceapa devine transparenta.
  6. Adaugi bulionul si stingi cu 250 ml apa calda.
  7. Pui in oala foaia de dafin rupta in bucati si ciupercile, in prealabil scurse si maruntite.
  8. Completezi cu apa cat sa acopere ingredientele si fierbi mancarea timp de 20 de minute, la foc mediu.
  9. Sarezi si condimentezi mancarica dupa gust si o lasi sa mai dea in cateva clocote.
  10. Adaugi usturoiul ramas, presari mararul fin tocat si stingi focul.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu