miercuri, 15 decembrie 2010

Sarmale cu miez de nuca



Iti trebuie: 

  • 1 kg varza murata
  • 6 linguri de orez
  • 3 linguri de arpacas
  • 80 g miez de nuca
  • o radacina de telina
  • 2 morcovi mici
  • o ceapa mare
  • 80 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru.
Pregatesti asa:
  1. Varza se lasa in apa rece, la desarat, apoi se clateste, se aleg foile netede si nerupte de nifirimea dorita si se pun deoparte.
  2. Ceapa se curata si se toaca, telina si morcovul se dau prin razatoare, iar nuca prin masina de tocat fina.
  3. Arpacasul se lasa o ora la inmuiat inainte de preparare.
  4. Se amesteca toate ingredientele, se calesc cateva minute in jumatate din cantitatea de ulei si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru.
  5. Se lasa apoi sa se raceasca si se umplu sarmalele.
  6. Acestea se asaza in vas, dupa care se toarna deasupra restul de ulei si apa, pana le acopera.
  7. Se fierb pana se patrunde varza.
  8. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu